7.11 2011 - annorlunda dag!

Idag har vi haft en ganska speciell eftermiddag! Vi var båda lediga när våra internatskompisar (som har klinik denna vecka) kom till internatet och berättade att de skulle åka till ladugårn och se på när veterinären obducerar en ko. Eftersom vi inte hade något annat för oss bestämde vi oss för att följa med. Det är ju inte varje dag man får se något sådant!

Självklart var det ingen vacker syn men ändå väldigt intressant. Obduktionen visade att den stackars kossan fått i sig något vasst föremål som legat och skavt i magsäcken och tillslut orsakat ett hål, magsäcken var även full av var.. :(

När vi var i ladugårn fick veta att en av kossorna troligen ska kalva inom snar framtid så vi sa att vi gärna kommer dit och hjälper till om det behövs! Dock håller vi tummarna för att kon klarar av att sköta det på egen hand :)

Nu har vi precis kommit hem från Amosparken. Hundarna har fått springa av sig och så har vi tränat lite inkallning! Tråkigt när det blir mörkt så tidigt nu för tiden. Vår två timmar långa skogsrunda är inte lika rolig i kolsvart mörker!

- Malin & Susan




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0