23.11 2011 - a happy moment!

Trots att det imorgon bara är en månad kvar till jul så ääälskar Kenda att simma när vi är ute och promenerar. Vi passerar en å så gott som varje dag och varje gång vi närmar oss den så rusar Kenda i förväg för att hinna ta sig ett dopp. Kallt? Nej, inte om man heter Kenda och är en labrador! Efter att ha plaskat runt ett tag kommer hon upp, skakar av sig vattnet och tar ett glädjessprång över ängen bredvid ån. En av hennes lyckligaste stunder under dagen! :)

- Susan






17.11 2011 - hund försvunnen!

Här i Kstad har det inte hänt mycket (ända tills idag). Om vi inte räknar med att en man är försvunnen sen 2 veckor tillbaka och inte blivit funnen än. 
 
Men nu till dagens händelser. Var ut och gick med hundarna i skogen, hade dem lösa som jag brukar, eftersom det aldrig kommer andra människor dit. Efter att jag gått en bra tag på bilvägen som fanns i skogen hör jag att de kommer en cyklist. Då kopplar jag hundarna, Ulle och Diva, innan jag hinner koppla My sticker hon bakom kurvan, för att hälsa på cyklisten. Tänkte att nåjaaa, låt gå, hon kommer ändå tillbaka bara hon fått se vad det är som kommer. Efter att cyklisten cyklat förbi mig börjar jag ropa på My. Ingen hund syns till. Då går jag och ser bakom kurvan, bilvägen var helt tom. My syntes ingenstans, hur mycket jag än ropade och visslade så kom hon inte. Efter ett tag blir jag orolig, My som nu är 4år har ALDRIG stuckit ifrån mig, ännu mindre då jag har godis med mej till skogen. Jag började gå ditåt jag trodde att My gått, skrek och visslade, men ingen hund. Då blev jag riktigt orolig, blev rädd att hon fastnat med halsbandet nånstans i skogen eller att hon hittat den försvunna mannen död i skogen (mamma säger att jag sett på för mycket kriminal serier???) eller att hon råkat träffa på något rovdjur. Efter att jag sökt i säkert 30 min blir det så mörkt att jag snart inte ser något, ringer mamma att hon skall kolla IFALL My sprungit hem. Då hon tittar ut sitter My på verandan och ser hur glad ut som helst. Tur det att hon förstått att springa hem men att hon klarat att springa över alla stora vägar och korrsningar utan att ha hamnat under bilar. Det var inte heller någon liten sträcka som hon sprungit hem, det tar ca 45min -1h att gå hem från skogen där hon försvann med människo hastighet. Konstiga var att vad hade fått My att springa hem, hon måste ha blivit rädd för något, men VAD? Cyklister ser hon dagligen så det var knappast den, jag har försökt tänka vad som skulle ha kunnat skrämma henne så i skogen, men utan svar. Men huvudsaken att My mår bra och inte blivit skadad. :D 

Här några bilder från dagen länk, innan My försvann. :)

- Malin






16.11 2011 - dagens bilder!

Idag var mamma ledig så vi passade på att umgås lite! Vi har haft lika härligt väder idag som igår :)

- Susan












15.11 2011 - höstvärme!

Idag har Kenda och jag varit ute i tre och en halv timme! Vi har haft så härligt väder här på Åland idag. Kan inte riktigt förstå att det fortfarande kan vara sånna här fina dagar när det egentligen borde vara minusgrader och en meter snö vid det här laget. Men jag klagar inte! :) Vi har passat på att ta vara på solens strålar idag och självklart gick vi via hundparken så att Kenda fick busa med sina polare också! Här kommer lite bilder från dagen :)

- Susan




















14.11 2011 - Åland!

Kenda och jag har haft en riktigt mysig helg på Åland! Vi kom fram redan vid tvåtiden i fredags. Kenda var helt slut efter båtresan. Många intryck och mååånga människor. Kenda älskar människor! :)

Helgen spenderade vi med min mamma & min käre far och hans fru Sirpa som var och hälsade på! :) Riktigt trevligt har vi haft det! Vi har bland annat hälsat på några bekanta, promenerat i Mariehamn och haft mysiga hemmakvällar. Igår firade vi även min kusin som fyllde 21. Sen råkade det ju vara farsdag i helgen också så jag bjöd på äppelpaj och vaniljsås :) Kenda har fått märgben och så har vi hunnit med att träffa några av hennes gamla polare i hundparken både igår och idag så hon är nöjd hon med!

Pappa och Sirpa var gulliga och köpte en parfym åt mig på båten, SJP NYC! :) Blev superglad för de har slutat göra min favoritparfym (Valentino Rock'n Rose) och jag har letat länge efter en ny favvo men nu tror jag att jag hittat den :) De hade även med sig glögg till mamma och mig! Tyckte att flaskan var så fin så den fick också vara med på bild! :D

- Susan




11.11 2011 - Fredag och en stor påse smink!

Har just anlänt till Kstad och varit på länk med Diva och Ulle. Grizzly är under helgen och nästa vecka på träningar i Nokia så jag komme vara utan min älskade gulle. Istället har jag Ulle tillfälligt i skötan. :) Utan Labrador kan man inte leva!

Resan från Kimtio bjöd på både en blåsning åt polisen (en snygg polis! ;D ) och en massa av bilköer! :P Hade en gammal bekant med mig och fick ett underbart tack av henne för skutsen. En stor påse "fredags godis" av smink! :D

- Malin


10.11 2011 - Tropicario!

Uppdateringen har fått lida pga att nätet har varit utslaget i några dagar. Men nu har vi nätet tillbaka och kan uppdatera.

Dagen har vi spenderat i Helsingfors på Tropicario. Dom hade massor av vackra ormar och ödlor, i alla färger och storlekar. För att vara djur i fångenskap hade de riktigt fina, stora och fräsha burar åt djuren! :D Särskilt förtjusta blev vi i den Brasilianska regnbågsboan, helt otroligt vacker (sista bilden)!

Då vi senare på kvällen satt på internatet och såg på ishockey Finland VS Ryssland hörde vi brandkåren köra in framför vårt fönster. Då hade skolan visst "beställt" en brandövning åt alla studerande. Dock måset vi medge att dom va väldigt realistiska då alla brandmännen (fullt utklädd för brand) spang in i lägenheten mitt emot, tog med sig vattenslangen och begärde alla att bege sig till "samlingsplatsen".

Imorgon beger sig Susan till Åland för en vecka och Malin till Kstad över en vecka. Så morgondagen kommer att gå ut på att resa. :)

- Malin & Susan


















7.11 2011 - annorlunda dag!

Idag har vi haft en ganska speciell eftermiddag! Vi var båda lediga när våra internatskompisar (som har klinik denna vecka) kom till internatet och berättade att de skulle åka till ladugårn och se på när veterinären obducerar en ko. Eftersom vi inte hade något annat för oss bestämde vi oss för att följa med. Det är ju inte varje dag man får se något sådant!

Självklart var det ingen vacker syn men ändå väldigt intressant. Obduktionen visade att den stackars kossan fått i sig något vasst föremål som legat och skavt i magsäcken och tillslut orsakat ett hål, magsäcken var även full av var.. :(

När vi var i ladugårn fick veta att en av kossorna troligen ska kalva inom snar framtid så vi sa att vi gärna kommer dit och hjälper till om det behövs! Dock håller vi tummarna för att kon klarar av att sköta det på egen hand :)

Nu har vi precis kommit hem från Amosparken. Hundarna har fått springa av sig och så har vi tränat lite inkallning! Tråkigt när det blir mörkt så tidigt nu för tiden. Vår två timmar långa skogsrunda är inte lika rolig i kolsvart mörker!

- Malin & Susan




6.11 2011 - Goxy!


Emil & Goxy


Goxy föddes den 8 maj 2009. Hon föddes på skolan och var en blivande assistenthund från dag ett! Goxy var min första sköthund (och min första hund någonsin för den delen). Jag fick henne när hon var tre månader gammal, samtidigt som jag började mitt andra år på djurskötarlinjen, och hade henne sedan i cirka ett och ett halvt år. Hösten 2009 bestämdes det att Goxy skulle skolas till Finlands första diabeteshund, vilket var ett roligt experiment att få ta del av :)

Redan efter en dag med Goxy i mitt liv så hade hon vunnit mitt hjärta. Jag var helt såld! Goxy var en såndär energisk och vänlig själ som ville vara kompis med alla och det gick helt enkelt inte annat än att älska henne. Med tiden blev hon min allra bästa vän och jag hennes. Hon var en härlig liten valp som älskade att hitta på rackartyg med brorsorna Grizzly och Gunnar. Goxy var även väldigt duktig i skolan och speciellt intresserad var hon av dofter, vilket ju passade bra med tanke på att det var detta hon senare skulle arbeta med!

Våren 2011 var det dags för Goxy att ta första steget ut i arbetslivet. Att lämna ifrån mig henne var nog det svåraste jag någonsin varit tvungen att göra. Det blev många tårar, både av glädje och sorg! Samtidigt som jag önskade att jag kunde få behålla henne i all evighet var jag ju så otroligt stolt över vilken fin och duktig tjej det blivit av henne!

Jag är tacksam över de fina stunder jag fick dela med Goxy. Jag saknar henne fortfarande varje dag, men jag vet att hon har det bra. Hon bor tillsammans med en härlig familj i Helsingfors som älskar henne över allt annat på jorden :) Goxys uppgift är att hålla koll på Emils blodsocker (varna honom eller föräldrarna när det blir för högt eller lågt). Träningen pågår ännu och jag får då och då hjärtliga hälsningar samt rapporter om deras framsteg. Det känns bra att veta att mitt lilla hjärta har det bra!♥

-Susan


6.11 2011 - helg!

I helgen stannade vi kvar i Kimito. Vi har bland annat roat oss med att gå långa skogspromenader med våra små terrorister och besökt byns kyrkogård som var så fin med alla tända ljus :) Hundarna har dessutom haft en riktig festmåltid med smaskiga älgben! Diva som fick nöja sig med ett broskben var lika nöjd för det och gömde sin skatt i Malins säng, inrullad i täcket. Mycket uppskattat!

Eftersom hundarna fick lördagsgodis så var vi ju också tvungna att gotta oss lite medan vi såg på The Big Bang Theory, vår nya favoritserie!

Här kommer lite bilder från helgens händelser :)

- Malin & Susan


















2.11 2011 - högholmen!

Idag har vi varit på studiebesök på Högholmen i Helsingfors! Vi blev guidade runt på området men skulle gärna velat se lite mer "behind the scenes" om man säger så. De hade väldigt fina och fascinerande djur men sen kan man ju alltid diskutera hur rätt det är att ha vilda djur i fångenskap. Finns ju förstås många olika sätt att se på saken.

När vi hämtade Grizzly och Kenda som varit på stadsträning idag fick vi höra att de varit jätteduktiga! Vi fick även en fin blombukett av assistenthundstränaren, vilket var en glad överraskning! :)

- Malin & Susan

 




1.11 2011 - första inlägget!

Hej på er! Det här är främst en blogg för alla våra nära och kära som är nyfikna på vad vi sysslar med om dagarna men självklart är alla välkomna att läsa :) Vi är två tjejer som lärt känna varandra då vi studerade till djurskötare i en liten ödslig håla kallad Kimito, Finland. Hur trötta vi än var på att bo här mitt ute på landet så valde vi båda att stanna kvar en liten liten stund till.. Malin har valt att studera vidare till djurskötare på klinik medan Susan valt att studera till djurtränare. I våran blogg kommer ni att få läsa om det mesta som händer i våra liv. Ett ämne som ligger oss båda väldigt nära hjärtat är hundar så det lär bli en hel del hundläsning för er framöver! Vi kommer även att presentera våra hundar i enskilda inlägg så småningom så att ni får lära känna dem lite bättre :)

- Malin & Susan


RSS 2.0