22.2 2012 - Hundstallet!

Jag hittade just den här filmen på en annan blogg och kunde bara inte låta bli att dela med mig av den. Jag gjorde en av mina praktiker på Hundstallet förra våren och fick under fyra veckors tid ta del av det fantastiska jobb dom gör för alla stackars hundar som hamnat fel här i livet. Det är fruktansvärt vad en del ska behöva vara med om.. Men Hundstallet hjälper dom att komma på rätt väg igen! Guldvärda är dom!♥

- Susan


22.2 2012 - Malins 20-årsdag!

Dagen efter konserten, alltså den 17 februari, var det ingen mindre än Malins 20 årsdag!!! Självklart firades detta i Helsingfors! :)

Vi började dagen med brunch på Picnic. Därefter blev det en massa massa (läs: alldeles för mycket) shopping! Vi blev förstås väldigt hungriga av allt shoppande så vi tog en liten paus och åt en smarrig bagel på Arnold's. Så småningom började vi göra oss i ordning och förfesta inför kvällen :)

Sedan bar det av till Amarillo för en helt oförglömlig kväll! Lyckoruset från konserten satt nog i även idag för vi hade verkligen helt sjukt kul! Dansade loss heeeela kvällen och dj:n spelade förstås en låt för vårat födelsedagsbarn Malin!! :) Vi träffade massor med roligt och även underligt folk under dagens och kvällens gång. Helt klart en dag som vi sent kommer att glömma!

Efter Amarillo gick vi och åt pizza och sedan gick vi till busstationen för att vänta på vår buss som gick vid 7-tiden. Trots två roliga och händelserika dagar i Helsingfors var det riktigt skönt att komma "hem" till lilla Kimito igen :)

- Malin & Susan


♥♥♥


22.2 2012 - 3 Doors Down-dagen i bilder!

Jahapp! Det börjar väl bli på tiden att vi berättar om våra fartfyllda dagar i huvudstaden så vi inte glömmer bort det! Eftersom vi hann med så sjukt mycket under de två dygnen vi var där så delar vi upp allt i två inlägg :)

Det hela började med att vi tog bussen från lilla Kimito till Helsingfors torsdag morgon. När vi väl var framme började vi leta efter någonstans att bo. Efter lite vandrande, kaffe och cupcake kom vi överens om att boka en natt på Eurohostel nere i hamnen. Amanda hade bott där tidigare och det var faktiskt ett riktigt trevligt ställe!


Amanda i vårat rum på Eurohostel!


Malin gör sig redo för kvällen!

Sedan började vi bli riktigt hungriga så det var en riktig lycka när vi hittade en Malaysisk-Kinesisk restaurang som hade buffé! De hade riktigt god mat så vi åt så mycket vi bara orkade! :)





Efter maten började vi sakta men säkert bege oss mot Ishallen. Vi fick vänta i cirka en och en halv timme innan vi blev insläppta och under den tiden höll vi bokstavligt talat på att frysa tårna av oss!! Nästan så vi tänkte ge upp och åka hem igen haha okej inte riktigt.. Väntandet var värt varenda frusen tå för när vi väl kom in så insåg vi snabbt att vi skulle få stå längst fram vid scenen!!! Helt sjuuuukt! Vi stod i mitten och hade endast en rad framför oss, kunde inte ha hoppats på bättre platser! Det är ju inte direkt varje dag man får chansen att ha ögonkontakt med Brad Arnold samtidigt som han sjunger "Here without you" ;) OCH det är ju inte varje dag man blir mosad av en galen publik bara för att dom på typ 10:e raden tror att även dom ska ha sån tur som vi hade som fick röra vid sångaren när han hoppade ner från scen och ställde sig och sjöng precis framför oss!!!

Här kommer ett par bilder på förbandet Seether, världens bästa 3 Doors Down och tre lyckliga tjejer!


Seether!


Seether!


Seether!


3 DOORS DOWN!!!


3 Doors Down!


Brad Arnold!


Brad!


♥♥♥


Glaaaada tjejer!


Lyckorus!


Publiken bakom oss! :)

- Malin & Susan


15.2 2012 - cupcakes!

Måste visa vilka små cupcakes vi åt ikväll! :)

- Malin & Susan








15.2 2012 - stetoskop!

Fick äntligen igår våra egna stetoskop! :D Så nu blir det att öva med stetoskopet på hundarna. Borde även läsa lite på till Mikrobiologi provet. Men de får vänta tills sportlovet.

Imorgon bär det av till Helsingfors på 3 Doors Down konsär! :D På fredagen bär det troligtvis av till Helsingfors nattliv och fira min 20års födelsedag. :)  

- Malin






14.2 2012 - alla-♥-dag!

Eftersom Kenda måste ta det ganska lugnt nu och inte får busa med sina hundkompisar så har vi de senaste dagarna promenerat till ladugårn och umgåtts med kossorna istället! Och såhär på alla hjärtans dag och allt så passade vi på att pussas ordentligt! :)

- Susan






12.2 2012 - tigerkaka!

Det var ett tag sedan vi bakade så idag bestämde vi oss för att göra en tigerkaka. Riktigt smarrig blev den!

Nu närmar sig 3 Doors Down-konserten med stormsteg! Vi är riktigt taggade! Ska bli roligt att besöka huvudstadens nattliv igen :) Och så kanske vi hinner med lite shopping också!

- Malin & Susan


12.2 2012 - olyckan har varit framme!

Gårdagen blev aningen mer dramatisk än vad vi hade tänkt oss. Planen var att gå en två timmar lång promenad ute i skogen med hundarna och sedan ta det relativt lugnt resten av dagen. Vi hann dock inte gå mer än cirka 15 minuter förrän vi upptäckte att en av de fyra busande labbarna blödde. Det var Kenda som hade ett djupt sår i hasen! Så det blev ingen långpromenad utan istället fick vi köra iväg till Åbo för att uppsöka närmaste jourhavande veterinär. Ingen allvarlig skada dock, Kenda verkade inte ens märka av det. Hon hade hellre stannat kvar och busat med sina kompisar! 8 stygn blev det ändå, plus antibiotika och smärtlindring. Lyckligtvis så slutade det bra denna gång! :)

När vi för en gångs skull var i Åbo så passade vi på att hälsa på Henna och så tog vi även en sväng till hundparken med de friska hundarna. Först efter 21-tiden var vi äntligen hemma igen!

- Malin & Susan


Diva, Kenda, Grizzly, Hugo och Jopo i full fart innan olyckan var framme!


Åtta stygn blev det alltså! Som tur var så var såret väldigt fint skuret och gick lätt att sy igen. Vad som skar Kenda har vi ingen aning om. Förmodligen något vasst som låg gömt i snön.




Tratten är ingen höjdare om Kenda själv får säga det! Men annars mår busungen bra :)


10.2 2012 - spadag!

Idag har vi varit lediga så på förmiddagen blev det två timmar ute i skog och mark med hundarna och sedan en härlig spakväll! Fotbad, ansiktsmask och handpeeling blev det, så nu är vi lena som små babyrumpor! :D

- Malin & Susan



5.2 2012 - söndagsbilder!


4.2 2012 - the big bang theory!

Vi bestämde oss för att ta det lugnt denna helg så kvällen avslutas nu med ett par avsnitt av The Big Bang Theory. Förmodligen en av de bästa serier som någonsin skapats haha. Sheldon Cooper är helt klart en one of a kind!

- Malin & Susan


4.2 2012 - långpromenad, hjortar och kossor!

Idag har vi varit på en härlig långprommis med hundarna. Det har varit lite varmare idag så det var riktigt härligt :) Vi gick bland annat via ladugårn och skogen. I skogen hittade vi en hjortflocks övernattningsplats, massa spännande dofter för hundarna! Vi gjorde även lite sökövningar vilket alltid är lika roligt! I ladugårn hade Kenda lite "kalvterapi" :) Som valp sprang hon in i ett elstängsel och efter det har hon varit övetygad om att det var åsnornas fel. Även hästar och kossor har varit läskiga sen dess. Dock har hon gjort riktigt stora framsteg. Vi har nu kommit så långt att hon vågar "pussa" kalvarna. De fungerar ungefär som targets och Kenda får en godis varje gång hon rör vid en kalv, vilket i sin tur leder till att kalvarna blir en positiv upplevelse :)

- Malin & Susan







3.2 2012 - filmkväll!

Det börjar närma sig den 16 februari, då kommer Malin, Susan och Amanda åka till Helsingfors o se på 3 Doors Down! :D Längtar stort! Troligtvis kommer vi även ta en runda i Helsingfors nattliv! Så om någon har en ledig soffa där vi skulle kunna övernatta så meddela! :)

Fredagskvällen fortsätter med att se på filmen No String Attached!

- Malin & Susan


3 Doors Down


2.2 2012 - valpar!

Det har fötts valpar! :D Var med under valpningen och fick se dem komma.
Saga födde den 31.1 7st valpar! Mor och valparna mår bra. Det blev 1 svart tik, 2 bruna hanar och 4 svarta hanar. Alla är super söta! Valparnas namn blev Lempi, Lufsen, Linus, Leo, Lordi, Laser och Lenni. :)

Förra helgen (28 Jan) var jag och Susan på en vallningsföreläsning på skolans ladugård. Gud vad hundarna var duktiga! Blev såå sugen på att skaffa vallhund och får för att kunna börja valla!

Dagen har gott ut på att plugga till Anestesins läkemedels prov. Vilket kommer inte att gå bra! Huvudsaken man blir godkänd! :)

- Malin


RSS 2.0